Odanızda böyle hissetmek istiyorsunuz:

Doğa

Doğanın maceraperest havasını evinize getirmek sizi daha canlı hissettirir.

 

“Bu his, yakın zamanda içerisinde odun kesmiş olduğunuz kulübenin kapısını açtığınızda duyduğunuz histir. Evinizin çatısını hafifçe tıkırdatan yağmur damlalarıyla uyanan doğal bir macera hissidir.

 

Yeni bir atmosfer mi yaratmak istiyorsunuz? Tekrar Başlayın

Evinizde doğa havası yakalamak istiyorsanız, size aşağıdaki kokuyu öneriyoruz:

AIR WICK® LIFE SCENTS® FRESHMATIC® - DOĞANIN MUCİZELERİ

Sürekli olarak yenilenen bu koku, yaban hayatın müthiş gücünü çağrıştırıyor. İlk olarak yaban böğürtleni kokusunu, ardından hindistan cevizi suyunu ve en son ise nane kokusunu duyarsınız; böylelikle, enerji veren dış dünyayla sürekli yenilenen bir etkileşim kurulur.

Uzman Tavsiyeleri

Bu tavsiyeler evinizde yaratmak istediğiniz atmosfer için yardımcı olacak.

Victoria Hudgins

Sürpriz Sera

İç alandaki masanızı doldurmak üzere, bir çay fincanının içine küçük bitkiler ekin. Bunlar, bakımı kolay olan hoş bir tasarım unsuru eklerler ve çok büyüdüklerinde, dışarıya da dikilebilirler.

Yeşillik Kavanozları

Farklı boyutlardaki cam kavanozları, yeşillik ve suyla doldurun (yeşillik, çiçeklere nazaran suda daha uzun ömürlüdür). Dalları kırpın ve kavanoza koyarak bir pencere pervazına ya da şömine rafına yerleştirin.

Teraryum Oluşturmak

Evinize güzel, yemyeşil bir teraryum ekleyerek doğada vakit geçirildiğinde gelen canlılık hissini yaratın. Teraryumların bakımı kolaydır ve yeşil bitkiler ile şık kutular, evinize yeni bir enerji ve tarz katar.

Kris Jarrett

Malzeme Listesi:

· Benzer bölgelerde yetişen teraryum bitkileri. Kaktüsler ve sukulentler, ışığın fazla olduğu ortamlarda iyi yetişirken, eğreltiotu ve sarmaşık ise nemin yüksek olduğu, filtrelenmiş ışık bulunan yerlerde büyürler.

 · Cam bir çiçek ekme kutusu – bu basit bir açık cam kase, eczacı kavanozu veya evden veya bahçecilik mağazalarından elde edilen daha dekoratif bir kutu olabilir. (NOT: kutularınızı, terraryumda yetiştirmek istediğiniz bitkilere göre seçin. Sukulent gibi ışığı seven bitkilerde, açık teraryumlar tercih edilmelidir; kapalı/örtülü teraryumlar doğrudan güneş ışığına maruz bırakıldığında, sıcaklık yükselerek bitkilerinizi öldürür. Dolaylı ışık ve yüksek nem isteyen eğreltiotu ve sarmaşık, açık veya kapalı kutulara konabilir.)

· Toprak – kullandığınız bitki türüne göre ister normal saksı toprağı, ister kaktüs/sukulent toprağı

· Küçük çakıl ve taşlar

· Aktif kömür veya karbon parçaları (pet shop’larda bulabilirsiniz) – açık teraryumlar için isteğe bağlı, fakat kapalı teraryumlarda toprağı taze tutmak için gerekli.

· Korunmuş yosun

· Birkaç dekoratif taş

· Hayvan heykelciği (isteğe bağlı)

Teraryum yapmaktaki ilk basamak, bir süzme tabakası oluşturmaktır. Kutunuzu ilk olarak en az 2.5 cm yükseklikte küçük taş veya çakıl tabakasıyla doldurmaya başlayın; ardından, toprağı taze tutan aktif kömür/karbon tabakası oluşturun.

İnce bir toprak tabakası ekleyin; ardından, büyük olanlardan başlayarak bitkilerinizi teraryuma yerleştirin. Bitkiler istediğiniz gibi konumlandırıldığında, çevrelerine toprak ekleyin ve bitkileri sabitlemek için, elinizle toprağı bastırın.

Toprağın üstüne, korunmuş yosun ve birkaç dekoratif taş ekleyin. Yeni oluşturduğunuz teraryumu hafifçe sulayın.

Teraryumunuzu biraz daha keyifli ve eşsiz kılak için, miniyatür bir hayvan heykelciğiyle harika bir ekleme yapabilirsiniz.

Açık bir teraryumun bakımını sağlamak için, haftada bir kez sprey şişesiyle nemlendirin. Kapalı teraryumlarda ilave suya nadiren ihtiyaç duyulur. Kapalı teraryumunuzda aşırı nem birikmesi halinde, birkaç saat süreyle açarak havalandırın. Bu güzel yeni teraryumun evinize taşıyacağı dışarının canlandırıcı hissine kesinlikle bayılacaksınız.

Atmosferinizi Paylaşın

Ben evimde Doğa hissetmek istiyorum. Paylaş ve arkadaşlarının evleri için ideal atmosferi bulmalarına yardımcı ol.