RUTUBET KOKUSU NASIL GİDER?

Ev yaşamında neredeyse herkesin başına gelebilecek ortak kötü tecrübeler bulunuyor. Bunlardan biri de nedeni tam olarak anlaşılamayan rutubet ve küf kokuları. Rutubet kokusu zamanla baş ağrısı, baş dönmesi, burun tahrişi, yorgunluk ve mide bulantısı gibi rahatsızlıklara neden olduğu için acilen çözülmesi gereken konuların başında geliyor. Kimi zaman duvar köşelerinden gelen rutubet kokusu kimi zaman da kıyafet dolaplarında kendini gösterebiliyor. Hal böyle olunca odadaki rutubet kokusu nasıl gider endişesi de kaçınılmaz oluyor.

Ancak endişelenmenize gerek yok çünkü rutubet kokusu sebebi anlaşıldıktan sonra müdahale etmesi çok da zor olmayan bir problem. O halde gelin rutubet kokusu nasıl giderilir sorusuna cevap olacak ipuçlarından bahsedelim.

Evdeki rutubet kokusu nasıl gider?

Evdeki nemli rutubet kokusunun birbirinden farklı nedenleri olabilir. Sorun belirli bir odayla sınırlıysa teşhisi kolaylıkla yapabilirsiniz. Öte yandan evinizin tamamında rutubet problemi mevcutsa da endişelenmenize gerek yok. İşte birkaç kolay adımda rutubet kokusunu bertaraf etmenin yolları:

Eviniz veya kıyafetleriniz küf kokuyorsa sorun muhtemelen sıcaklık ve yüksek nem seviyelerinden kaynaklanıyor. Bu durumda nemli bir kokunun oluşmasını önlemek için ilk olarak evinizi mümkün olduğunca havalandırmanız gerekiyor. Özellikle yemek yaptıktan veya duş aldıktan sonra oluşan buharların tahliye edilebilmesi için havalandırmaya dikkat etmelisiniz.

Gelelim dolaptaki rutubet kokusu nasıl gider sorusunun yanıtına... Öncelikle dolabınız uzun süredir aynı yerde duruyorsa, bir yolunu bulup altını ve arkasını temizlemeniz gerekiyor. Nem kokusu kıyafetlerinize kadar yayılmışsa bir bardak sulandırılmış sirke karışımı ve normal deterjan kullanarak kıyafetlerinizi yıkamayı deneyebilirsiniz. Bu yıkama esnasında kıyafetlerinize zarar gelmemesi için etiketlerde yer alan yıkama talimatlarına uymanızda fayda var. Aynı işlemi yatak örtüleri, perdeler veya küf taşıyan diğer kumaşlar için de uygulayabilirsiniz. Dolap kapaklarınızı zaman zaman açık bırakarak kıyafetlerinizdeki nemlenmenin önüne geçebilirsiniz.

Garaj, kiler veya tavan arası gibi bölgeler rutubetin daha yaygın olduğu yerler olarak biliniyor. Buralarda rutubet kokusu alıyorsanız sorun muhtemelen duvarlardan kaynaklanıyor. Eğer duvardan kaynaklandığını düşündüğünüz bir rutubet sorunu varsa, nemli bir bezle duvarları silmeyi deneyebilirsiniz.

Nemli ve sıcak banyolar küf sporları için cennet niteliğinde. Banyonun yanında mutfaklar da küflerin gizlenebileceği çok sayıda alana sahip. Bu bölgelerdeki rutubet kokusundan kurtulmanın en basit yolu ıslak yüzeyler bırakmamak. Duştan ve mutfağı kullandıktan sonra ıslak bölgelerin kurumasını sağlayarak rutubet kokularını en aza indirebilirsiniz. Özellikle fayans aralarını düzenli aralıklarla silmek iyi bir çözüm olabilir. Mutfaktan gelen rutubet kokularını engellemek için uzun süredir aynı yerde duran buzdolabı ve bulaşık makinesi gibi eşyaların altını ve arkasını temizlemeyi de ihmal etmemelisiniz. Pencerelerde oluşan buğulanmaları silmek ve yıkama ardından çamaşır makinesinin kapağını bir süre açık bırakmak da rutubet için önemli çözümler sunabilir.

Air Wick’le rutubet hatıralarını yok edin!

Evinizin rutubet kokulu bölgelerini temizledikten sonra sıra bu ferahlığı sürekli kılmaya geliyor. Temizlik hissinin kalıcı olmasını sağlamak için Air Wick’in birbirinden güzel kokularını kullanabilirsiniz. Çiçek kokularıyla lavanta, manolya ve bahar çiçeklerinin esintisini odalarınızın her yerinde hissederek rutubet kokusunun neden olduğu kötü anıları silip atmak mümkün. Mutfağa girdiğinizde işinizi iştahla yapmayı arzuluyorsanız meyve kokulu otomatik spreyleri tercih edebilirsiniz. Duş sonrası banyoyu havalandırdıktan ve nem kokusunu yok ettikten sonra Air Wick’in tropikal kokulu çubuklarını kullanabilirsiniz.

Air Wick’in otomatik spreylerini kendi ayarlayacağınız zaman aralıklarıyla hiçbir zahmete girmeden kullanmak mümkün. Böylece 60 gün boyunca istediğiniz koku yoğunluğunda odanızdaki ferahlığı sürdürebilirsiniz. Dilerseniz evinizin farklı bölümlerinde dekoratif özelliğe sahip yavaş salınımlı parfümleri de tercih edebilirsiniz.